Gnalift Asansör Mühendislik | İstanbul

Panoramik Asansörler

Asansörler belirli noktalar arasında insan yada yük taşıma amacıyla yapılmış teknolojik araçlardır.

Asansörler belirli noktalar arasında insan yada yük taşıma amacıyla yapılmış teknolojik araçlardır. Asansörler taşıma işlemlerini genellikle dikey olarak gerçekleştirirler ancak yatay olarak iş kullanılan ve iş yapma kolaylığı sağlayan türleri de vardır. Asansörleri farklı tasarım tipleri vardır. Tasarım şekillerindeki değişiklikler bu teknolojik araçların kullanılma amaçlarına bağlı olarak değişebilmektedir.

örneğin yük taşıma amacıyla yapılan asansörler konforlu bir yapı sunmak yerine işlevselliği ön plana alan asansör tipleridir. Bu asansörler bir tamirhanedeki araç kaldırma asansörleri, inşaat alanlarında kullanılan yapı malzemelerini taşıyan asansörler yada bir alanda oluşan atık malzemeleri taşıma amaçlı asansörlerdir. Asansörlerin çeşitli yapısal farlılıklar içeren türleri vardır. Bunlar makine dairesi olmasını gerektirmeyen asansörler, elektrikli asansörler, hidrolik asansörler, sedye asansörleri ve monşarj diye bilinen asansörlerdir.

Ama burada asıl konumuz olan panoramik asansörler hakkında bilgiler vereceğiz.

Panoramik asansör yapıları bazı yüksek katlı yapılarda kullanılan ve katlar arası insan taşımacılığın da kullanılan asansörlerdir. Bu asansörlerin taşıma kabinlerinin tamamıyla camdan yapılmış olması nedeniyle estetik açıdan kullanıldığı yapıya hoş bir görsellik katmaktadır.